Gå til hovedindhold

Den Integrerede Institution Tumlehøjen

Velkommen til Tumlehøjen. Vi er glade for at kunne fortælle lidt om, hvem vi er. Tumlehøjens motto er: ”En god dag hver dag - resten af livet”.

  • Læs op

Indhold

    Velkommen til Tumlehøjen. Vi er glade for at kunne fortælle lidt om, hvem vi er. Tumlehøjens motto er: ”En god dag hver dag - resten af livet”.

    Vi vil have glade børn, der livet igennem bevarer nysgerrigheden og lysten til at lære. Børn som viser mod og som kan tåle den modstand som livet ind imellem byder på. Det er vigtigt for os, at vi har en børnekultur, hvor børnene hjælper hinanden og oplever sig som en del af fællesskabet. 

    I Tumlehøjen kommer børnene glade ind ad døren, og de bliver mødt af både børn og voksne med åbne arme, parate til at involvere dem i legen og dagens aktiviteter. 

    Tumlehøjen har været en certificeret idrætsinstitution, og vi ved en masse om krop og bevægelse. Men vi har truffet et aktivt valg, og lagt certificeringen på hylden. Det har vi gjort for at få plads til bredden. 

    Vi ønsker os et hus, hvor legen er i centrum, og hvor der er lige meget plads til musik, kunst, udeliv, science og krop og bevægelse. Derudover har vi et sprogligt fokus gennem hele dagen både i aktiviteter og i hverdagsrutiner. 

    Tumlehøjen er bygget i 2011 og fremstår pæn både inde og ude. Vi har gode udendørs rammer med både skærmede steder og mulighed for at prøve kræfter med terrænet og blive lidt væk.  

    Tumlehøjen har et rigtig godt køkken, som vi er meget stolte af. Der tilberedes lækker og økologisk mad til alle måltider. 

    Du er velkommen til at ringe eller kigge forbi. Vi vil med stolthed give en rundvisning og svare på de spørgsmål der måtte være. 

    Sådan ser her ud.

    Tumlehøjen er bygget i 2011, og den ser stadig pæn og ny ud. Der er tre børnehavestuer og tre vuggestuestuer.

    Der er værksted, læsecafe, tumlerum og et stort rum der kan bruges til alt muligt. For det meste er det indrettet til de kommende skolebørn, men det har også flere gange været inddraget i forbindelse med større projekter f.eks. cirkus og kunstprojekter. 

    Køkkenet i Tumlehøjen er stort og flot. Her bliver der lavet mad både til Tumlehøjen og vores nabo Ellekær. Der er åbent kig ind til køkkenet, hvor børnene kan følge madens tilblivelse. 

    Vi har en fantastisk legeplads, med plads til både det vilde og det stille. Der er også to store værksteder. 

    Forrige Næste

    Tumlehøjen er normeret til 30 vuggestuebørn og 40 børnehavebørn. Der er tre voksne på hver stue, og måske en ekstra, hvis børnegruppen har brug for det. Nogle stuer har tre pædagoger, andre har to og en medhjælper eller en studerende. For os er det vigtigt, at alle børn og voksne bliver mødt med smil og åbne arme af alle. Men det er også vigtigt, at barnet oplever at høre til et sted, og har stuen som sin faste base. I løbet af dagen er børnene ofte opdelt i mindre grupper, for at give plads til nærvær og kontakt, både fra voksen til barn, men også børnene imellem. Vi vægter højt, at børnene har øje for hinanden, og hjælper og støtter hinanden i løbet af dagen. Det er en kultur, som vi oplever at nye børn hurtigt tager til sig.

    Dagens aktiviteter 

    Tumlehøjen åbner kl. 6:30. Vi serverer morgenmad indtil kl. 07:30.  

    Børnene er sammen på tværs af stuerne indtil omkring kl. 8:30. 

    Ca. kl. 9:00 har vi samling på stuerne. Her siger vi god morgen til hinanden, synger sammen m.m. Samlingen forbereder også børnene på hvad dagen skal bringe. 

    Efter samling begynder dagens aktiviteter. Det kan være leg inde og ude, ture, højtlæsning eller værkstedsaktiviteter. 

    Kl. 10:30 Spiser vuggestuen. Kl. 11:00 spiser børnehaven. 

    Vuggestuebørnene kommer ud at sove. De største vuggestuebørn der ikke sover kommer med børnehavebørnene ud.  

    Børnehavebørnene er ude i middagsstunden, og ofte bliver de ude resten af dagen. 

    Kl. 14:00 er der middagsmad i både børnehave og vuggestue. Derefter er der som regel fri leg både ude og inde indtil børnene bliver hentet. Fra omkring kl. 16:00 er børnene igen sammen på tværs af stuerne.  

    I løbet af året har vi to arrangementer, som forældre inviteres med til. Det er en sommerfest, hvor børnene optræder og hvor vi spiser sammen, og et julearrangement, hvor vi hygger på stuerne og får besøg af julemanden.

    Velkommen til Kabyssen – Køkkenet i Tumlehøjen

     

    Med et åbent køkken, bliver Kabyssen et naturligt samlingspunkt for børn og voksne i løbet af dagen og duften af mad eller nybagt brød er med til at skabe en helt særlig og hjemlig atmosfære i huset.

    Vi sætter en stor ære i at producere, stort set, alt fra bunden og med de bedste råvarer tilgængelige. Alt er økologisk og med inspiration fra hele verden.

    Vi gør os umage for at præsentere maden så indbydende som muligt og lægger i det hele taget stor stolthed i hver servering.

    Hos os er du altid velkommen, hvis du skulle have et spørgsmål eller bare vil have et godt tip.

    God appetit!

    Vi stemmer om det

    Det er dig som forælder, der er med til at bestemme om der skal være en fælles, selvbetalt frokostordning eller om vi skal have med madpakker med. Vi stemmer om det hvert andet år.

    Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

    Vi prioriterer samarbejdet med forældrene højt. Det er vigtigt for os, at forældrene kan lide at komme, og at de oplever lydhørhed, hvis de er bekymrede eller utilfredse med noget.

    Vi snakker løbende med forældrene både ved hente/ bringe, og til møder. Vi deler vores glæde over børnenes udvikling, vores viden og evt. vores bekymringer med forældrene og samarbejder om, hvordan vi bedst sikrer barnets trivsel og udvikling.

    Samtaler der tilbydes forældre i løbet af vuggestue- og børnehavetiden.

    Der vil altid blive holdt samtaler, hvis forældrene eller Tumlehøjens personale finder behov for det.

    Hvis der er bekymring for et barns trivsel og udvikling er vi åbne og ærlige omkring det. Evt. inviteres PPR og familiecentret ind i samarbejdet. Forældrene er altid med i processen og deltager i at formulere, hvad der er brug for hjælp til. 

    Hvis der er behov for det, kan det være at der bliver udarbejdet ekstra sprogtest eller udviklingsbeskrivelse (DPU).

    Vuggestuen:

    I løbet af vuggestuen tilbyder vi SOL grupper fire gange om året. To gange i foråret og to gange i efteråret. SOL står for Sang, Ord, Leg. I grupperne arbejder vi gennem leg og aktiviteter med at støtte barnets udvikling bedst muligt.

    ·       Hjemmebesøg inden vuggestuestart, eller umiddelbart efter. Formålet med hjemmebesøget er at personalet møder barnet, og forældre og personale får opbygget en god kontakt. Når barnet oplever at forældrene er trygge ved de voksne, er barnet også mere trygt. På hjemmebesøget får forældrene mulighed for at spørge ind til det de måtte være i tvivl om, og personalet kan fortælle noget om, hvad det vil sige at gå i vuggestue.

    ·       1. dag. Stamkortsamtale, og overlevering af SUS materiale fra sundhedsplejersken.

    ·       Ca. 3 måneder. Forældresamtale, hvor der tales om hvordan det går i vuggestuen, barnets udvikling m.m.

    ·       Ved toårsalderen tilbydes et hjemmebesøg.

    ·       Ca. 2,5 år. Status udviklingssamtale (SUS), hvor forældrene også har udfyldt deres del af dialoghjulet i Hjernen og Hjertet. Samtalen er en dialog mellem Tumlehøjen og forældrene omkring barnets trivsel og udvikling.

    De sidste tre samtaler slås evt. sammen til en eller to samtaler.

    ·       Ved tresårsalderen tilbydes et hjemmebesøg. Måske deltager børnehaven også.

    ·       Ca. 3 år. Samtale om Sprogvurderingen. Evt. laves sprogvurdering under overværelse af en forælder, så forældrene får et indblik i de sproglige forventninger til et barn på tre år og, hvad barnet vurderes på baggrund af. Sprogvurderingen og samtalen kan også finde sted i børnehaven.

    ·       På vej i børnehave. Overgangsmøde mellem forældre, vuggestue og børnehave. Formålet er at børnehaven får et indblik i, hvordan de kan tage bedst muligt imod barnet, og om der er noget de skal tage særligt hensyn til. Mødet kan evt. være et hjemmebesøg.

    Børnehaven

    I løbet af børnehavetiden tilbyder vi HOP grupper fire gange om året. To gange i foråret og to gange i efteråret. HOP står for Hjem Og Prøv. I grupperne arbejder vi gennem leg og aktiviteter med at støtte barnets udvikling bedst muligt, mellem mødegangene får forældre og barn noget sjovt og udviklende de skal lave hjemme. Det kan fx være de skal smøre madpakke eller læse en bog.

    ·       Ca. 3 år. Samtale om Sprogvurderingen. Evt. laves sprogvurdering under overværelse af en forælder, så forældrene får et indblik i de sproglige forventninger til et barn på tre år og, hvad barnet vurderes på baggrund af. Sprogvurderingen og samtalen kan også finde sted i vuggestuen.

    ·       Efter ca. tre måneder i børnehave tilbydes en samtale om barnets trivsel i børnehave.

    ·       Ved fireårsalderen tilbydes et hjemmebesøg, og måske et møde omkring barnets sproglige udvikling.

    ·       I efteråret inden skolestart. Status udviklingssamtale (SUS), hvor forældrene også har udfyldt deres del af dialoghjulet i Hjernen og Hjertet. Samtalen er en dialog mellem Tumlehøjen og forældrene omkring barnets trivsel, udvikling og skoleparathed.

    ·       Ved femårsalderen tilbydes et hjemmebesøg.

    ·       Inden skolestart udfyldes overgangsmateriale i Hjernen og Hjertet evt. sammen med forældrene. Evt. afholdes der overgangsmøde med mellem forældre, Tumlehøjen og skolen.

    Få indflydelse på hverdagen

    I vores forældreråd har du gode muligheder for at få indflydelse på dit barns hverdag i afdelingen og dagtilbuddet som helhed.

    Se, hvad vores bestyrelse i dagtilbuddet arbejder med under Fælles i dagtilbuddet.

    Dit barns udvikling og trivsel er rigtig vigtig for os. Vi arbejder derfor løbende med at udvikle og forbedre vores pædagogik.

    Læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.

    DII Tumlehøjen

    Jernaldervej 3A, 8210 Aarhus V

    Telefon: 24 96 10 51

    Konstitueret pædagogisk leder

    Rikke Nissen

    DII Tumlehøjen

    Telefon: 4185 5284

    E-mail: jbri@aarhus.dk

    Mere om Rikke Nissen
    Sidst opdateret: 22. januar 2024